Robert Sanga

Robert Sanga

Tuesday, June 1, 2010

Frihet og demokrati

Av Robert Sanga
Datert: 01-06-2010

Det kan ikke være frihet uten demokrati i samfunn i dag. Det er demokrati som gir frihet. Mennesker i demokratisk land har absolute frihet å velge deres leder. De kan velge hvem som skal blir leder i kommune, distrikt og staten.

Frihet betyr å være uavhengig av andre og å kunne bestemme over seg selv å gjøre hva som helst. Det er flere typer frihet for alle. Noen liker å misbruke frihet men andre gjør det ikke. Dette en sannhet i moderne samfunn.

Alle mennesker er glad i å ha frihet i en eller annet måte. For eksempel, journalister er glad for å beskrive nyheter på sin eget måte av tenke. De har rett til å si sine synspunkt på aviser, radio og TV. Noen ganger kan de over drive nyheter og andre synspunkt også. Men de kan ikke misbruke sine frihet til å produsere flere nyheter om noen personlige liv.

Vi har frihet til å velge hva skal vi spise og hvordan vi klær på seg. Alle kan spiser mat hvor de vill, i restauranter eller hjemme. Men på grunn av religion er det noen grenser til maten. Noen Muslimer vil ikke spiser svine kjøtt men noen bare gjør det. Alle Muslimer er ikke sammen. Dette gjelde til andre religioner også. Det er bra at vi har religion frihet.

Folk i demokrati land har det godt mer enn som er i militær og kommunistiske kontroll land. Det er fordi folk har frihet til å reise og handle i åpen økonomi. Demokratiske land støtte stor firma og bonde i land. Dette er ikke samme i militær styre land.

Burmesisk militære gruppen nekte svært nødvendig hjelp til vanlige folk etter Syklonen Nargis rammet landet i mai, 2008. Det er ikke så vansklig å forstå hjerteløs natur av militære type styreform.

Demokrati regjeringen er en av den beste styreformen vi har i forskjellige land. Jeg vet at der er mange svak punkter om demokrati. En av de svake punkt er at politikere kan kjøpe stemme fra vanlig mennesker å vinne valget. Men frihet og demokrati er veldig viktig for å bygge et bedre samfunn i dag.

No comments:

Post a Comment