Robert Sanga

Robert Sanga

Thursday, June 3, 2010

Nei Til Atomvåpen

Intervju med Ole Koppreitan


Referat av Robert Sanga
Datert: 03-06-2010

Ole Koppreitan er en 60 år gammel menn som har jobbet med frivillig organisasjons arbeid i mange år. Han prøver å få politikere og militær gruppe til å gå bort fra atomvåpen. Detter våpenet er mer farlig enn alle andre våpenet og kan ikke gi den sikkerheten som de trenger. Det er bedre å ødellegge disse mener ”Nei til atomvåpen” organisasjonen.

Nei til atomvåpen organisasjonen startet i 1969 med vannlig folk. Medlemstallet er blitt høyere senere og teller nå rundt 130,000 medlemmer. Organisasjonen er glad for å vite at ledere i Russland og USA startet nedbygging av atomvåpen. Tidligere var det nok atomvåpen til å ødelegge verden 100 ganger. Men siden nedbygging startet det er atomvåpen som kan ødelegge verden ikke mer enn 30 ganger. Han synes at det er for mye, men bedre enn tidligere.:-)

Ole Koppreitan har kontor og alle kan møtte han der. Han har også et utradisjonelt arbeidssted. Han bruker en barnevogn og har skrevet "Nei til Atomvåpen" på den slik at alle kan lese den. Han synes at det er barnslig enkelt å skaffe medlemmer fordi i løpet av en Lørdag kan rundt 3000 mennesker vite om organisasjon hans.

Flere andre organisasjoner i verden er veldig opptatt av nedbyggin av atomvåpen. Derfor er det en internasjonal bevegelse. Organisasjonen han arbeider for er mer opptatt av å snakke til den norske regjeringen. Problemet er rett og slett at alle politikere er i mot atomvåpen. Han har snakket med statssekretær om det, mens regjering deltar i NATO og er enig i at atomvåpen er unike og nødvendige. Han synes at dette er dobbelt moral og vanskelig å forstå.

No comments:

Post a Comment