Robert Sanga

Robert Sanga

Tuesday, June 22, 2010

Fransk og Norsk Næringsliv

Intervju med Anna Silje Andersen

Referat av Robert Sanga
Datert: 22-06-2010

Anna Silje Andersen er siviløkonom. Hun jobber med Amerikansk selskap. Gjennom sin arbeidsgiver i Norge har hun fått anledning til å jobbe en periode i Frankrike. Hun synes at det er viktig å ha internasjonal arbeide erfaring. Hun vil gjerne ha kunnskap om hvordan ting fungere i andre land som tidlig som mulig.

Næringsliv i Europa er veldig åpen og det er mange kommunikasjon mellom flere land. Det er mange muligheter for person udannet i siviløkonom å kunne andre språk. Man bør kunne snakke forskjellige språk hvis ønsker å ha en god arbeid i Europa næringsliv. Hun har lært Fransk og vil gjerne snakke bedre i Fransk gjennom arbeide der.

I Fransk, jobber de litt senere mens de bruker lang tid på jobb. Fransk næringsliv er veldig åpen og stor. De jobber litt forskjell fra Norge. Egentlig, leve de liv mest på jobb.

Det er vanskelig å kombinere jobb og familie i fransk næringsliv. Det er fordi kvinner har veldig kort tid fødsel permisjon. I tidlig til det, franskmenns kommer tilbake fra jobb senere om kvelden. Så, de har ikke mye muligheter å være sammen med familie.

Det er mange kvinner som jobber i topp stillinger i Fransk. Det er mange kvinner arbeider i Norge også mens ikke mange som har høgt stilling jobb. Men kvinner i Norge er mer aktiv i politikk enn i Fransk. Det er mange kvinner som er politikere i Norge mens det ikke er det i Fransk.

No comments:

Post a Comment