Robert Sanga

Robert Sanga

Saturday, June 5, 2010

Streik og Demonstrasjon

Streik og Demonstrasjon

Av Robert Sanga Hualngo
Datert: 05-Juni-2010

Streik er veldig gammel måte å protestere mot noen ansvarlige I samfunnet. Det er vanlig at folkene, arbeider og politikere å organisere streik mot deres arbeidsgiver, parti og regjering. Streik betyr å slutte jobbe i bestemt eller ubestemt perioder uten permisjon eller tillatelse. Streik har både positivt og negativt effekt i samfunnet.

Mann må bare streike hvis de ikke kunne ha en enighet om viktige saker som har direkte effekt på deres daglige liv. Det er mange måter å streike. Noen streiker tar lang tid, noen er fredelig mens noen er veldig voldelig. Langsiktig streik kan bidra til en større demonstrasjon. Hvert år døde tusen mennesker i streiker og demonstrasjon i forskjellige land i verden.

Burmesisk folkene har opplevd gruesom streik i august, 1988 fordi tusen av fredelig demonstrator var drept ved diktator. I september, 2007 drepte militærregimet flere hundre av buddhist munk og vanlig mennesker inkludert en japansk journalist på gatene. Kamp mot tyranni forsetter til i dag og det er trist at folk må betale en høy pris for å leve et fredelig og normalt liv. Folket i Burma demonstrerte mot militærregimet fordi de vil ha rettferdighet, frihet, demokrati og menneskerettigheter.

Jeg synes at folkene I Norge er heldig å ha et demokratisk velferdssamfunn der alle har rett til å si ifra mot noen. Det har vært mange fredelige streiker og demonstrasjoner i år. Forbundet som politi, lærerne, transportarbeider, renholder, sykepleier også vanlig mennesker har streik fordi de ikke var enige med sjefene og arbeidsgiver. Det er interessant å merke seg at det ikke har vært noen blodbad i løpet av de streiker og demonstrasjoner dagene.

Streik og demonstrasjon er en del av demokratisk samfunn men det er viktig å ikke misbrukt dem. Det er arbeidstaker våpen mot sine arbeidsgivere. En godt organisert forening streik har mange effekten til et samfunn. Jeg vet at folk stå på hverandre i et samfunn, kommune, distrikt og staten. Et fellesskap knyttet til hverandre og når noen ansvarlige personer slutte å jobbe det rammet hardt til andre. Derfor, er det best å løse konfliktene i veldig diplomatisk og fredelige måter slik at alle kan nyte en god kvalitet liv.

No comments:

Post a Comment