Robert Sanga

Robert Sanga

Thursday, June 24, 2010

En Engasjert Ungdomspolitiker

Intervju med Øyvind Dahl

Referat av Robert Sanga
Datert: 24-06-2010

Øyvind Dahl er en 28 år gammel ungdomspolitiker som jobbet i Norge gynnasiastsamband og senere i Arbeidernes ungdomsfylking (AUF). Han har engasjert seg i politisk arbeid fordi han tror at man kan påvirke ting gjennom å delta i politikk. Han mener å kunne forandre noen saker som han ønsker ved sitt engasjement i politisk.

Det er mange viktige politiske saker på nasjonal og internasjonalt nivå. Han er veldig opptatt av urettferdighet, fattigdom og arbeider bevegelser.

Øyind Dahl studier på kommunal linje, jus og økonomi. Han har sin fremtidige drømmejobb innen politisk administrasjon. Han ønsker ikke å være på stortinget akkurat nå. Det er fordi han synes at man må gjennomføre en bestemt ting. Det er ikke bra å bare tale mye og ikke ta tak i bestemt saker.

Det er et problem i det politiske livet i følge Øyind Dahl. Det er veldig få mennesker som deltar i politikken. Mange er ikke interessert i politikk. Mange norske ungdommer tror at det går ganske bra med deres selv daglig liv uten at de trenger å engasjere seg i politisk arbeid. Unge tenker mye på seg selv. Det er noen som har ego problemer og kan ikke tenke på andre person.

Øyvind Dahl kommer fra Hedmark fylker hvor arbeider partiet har vært valgt flere ganger. Han har diskutert mye politikk med venner fra venstre siden i parti. Derfor engasjerte han seg i Arbeidernes ungdoms fylking (AUF).

Øyvind Dahl mener at unge bør engasjerte seg i det politiske liv. Politikere bør vise dem at her er det politiske parti som skal ta opp deres sak. Det er viktig å mobilisere ungdom i politikken gjennom sakener som ungdom er opptatt av i deres daglig liv.

No comments:

Post a Comment