Robert Sanga

Robert Sanga

Saturday, May 29, 2010

Arbeidet i et hodejegerbyrå

Referat Av Robert Sanga
Datert: 29-05-2010


Hodejegerbyrå er en konsulent firma som rekrutterer arbeidere. Det er egentlig som en rekrutterings organisasjon. De viktigste arbeidsoppgavene i et ”hodejegerbyrå” er å rekruttere en riktig person for en bestemt jobb. De må ansatte god leder i en bedrift slik at bedriften fungere bedre i fremtiden.

Arild Andersen er ansatt for å finne fram til gode ledere. Han forklarte krav som stilles til en leder. Mann må ha god forståelse, kompetanse profil og faglig utdannelse å jobbe som leder i en bedrift. God kunnskap om den enkelte bedrift er nødvendig. Det er noen kultur om bedriften og mann måtte ha godkjent med den. Det er konkurranses situasjon i bedriften og personlig egenskaper er også veldig viktig for bedriftsleder jobb.

Kunnskapsbedrift har krav å ansatte noen som har god kunnskap å jobbe i den bedrift. Det spiller en viktig roller om man har tidigere arbeiderfaring. Det er bedre å ta mer kvalitet leder enn person som ikke har mye kunnskap om bedriften. Faglig tenker er jo den viktigste krav for kunnskapsbedrift.

Arild Andersens sa at ”hodejeger” jobb er vanskelig jobb. Det er ikke så lett å finne noen som skal styre bedriften. I tillegg til arbeiderfaring god bakgrunn utdanning gjør mann å kvalifisere for den jobb. Den jobb passe han godt fordi han er sivil-økonom utdannet. Så, han er vel kvalifisert for det.

De har database system for framgangsmåte for å få tak i nye kandidater til lederstillinger. De intervjuer mange mennesker og bruker de annonser å finne mer kandidatene. Hodejegerbyrå har god kontakt med media, aviser som Aftenposten og knytte med noen datafirma også. De arbeider sammen med ulike firma og ikke minst, snakker de med mange folk gjennom sosial nettverk.

Det er riktig at ledere skal skifte jobb fordi de kan ha nye muligheter å få ny jobb i andre bedrift. De kan få mer lønn og god arbeidstid også. Det er bra for dem å få nye jobberfaring. Problemet er at det ikke er så lett å skifte nye ledere i bedriften. Mens nye leder kan utveksle både kunnskap og akademi.

I følge til Arild Andersen, det er færre kvinner enn menn som søker lederstillinger. Rett og slett er det fordi kvinner ikke prioriter karriere. Kvinner er ikke så interessert i å jobbe som leder. Det er ikke så mange kvinner som har tidligere arbeiderfaring som ledere. Derfor er det mer menn enn kvinner som har den type jobb. Mens noen kvinner er velkvalifisert som bedriftleder.

No comments:

Post a Comment