Robert Sanga

Robert Sanga

Thursday, May 13, 2010

Næringliv i India

Av Robert Sanga
Datert: 12-05-2010


Måten vi lever på for å tjene til livets opphold er forskjellig fra et land til et annet. Jeg har vært i New Delhi i elleve år og lærte meg næring liv i India. Jeg kjenner godt at fleste av folkene i India er avhengig av jord fordi mange er bøndene.

Indisk bønder produserer mye grønnsaker, ris, hvete og frukt. De eksporterer mesteparten av produktene fra virksomheten til ulike land. I tillegg til det eksporterer de råvarer, klær og mange forskjellige typer av elektroniske komponenter.

India har et stort antall arbeidere som blir rike på menneskelige ressurser. Slik kan de produsere nesten hva som helst for å møte verdensmarkedet.

Vestlige produkt som høyteknologiske maskiner som skal brukes i sykehus er mest importert til landet. Selv om de roduserer biler og motorsykler er de avhengige av andre selskap også. Så, de må dele selskap med andre populære selskap. Nylig har de importert mange maskiner deler fra Japan for T-banen tog i hovedstaden.


Drosjesjåfør, restaurant servitør, sikkerhetsvakt jobben er lettest jobb å få i byene og bonden jobb i landsbyene. Det er også svært lett å få både internasjonale og nasjonal telefontjeneste jobb. Men, en må være i stand til å snakke veldig flytende i enten engelsk eller Hindi for det.

Byråkrati, lege, ingeniør og administrativ kontor jobb er vanskeligst å få i India.
Det er et svært høyt konkurranse nivå i en profesjonell jobb. Jeg tror ikke at det kommer til å bli store forandringer i fremtida.

No comments:

Post a Comment