Robert Sanga

Robert Sanga

Thursday, May 13, 2010

Private Skoler

Av Robert Sanga
Datert: 12-05-2010


Skolen er et sted hvor eleven skal lære forskjellige leksjoner. Det er obligatorisk å ta grunnskole utdanning, mens videregående skole er frivillig i Norge. Skolen er forskjellig fra pedagogiske kurs tilbud ved ulike institusjoner.

Det er to typer skoler, nemlig private og offentlige. En privat skole er eid av en gruppe av rike eller andre organisasjoner. Statlige skoler er kjent som offentlige skoler.

Mange foreldre ønsker at barna sine skal bli godt utdannet. De foretrekker å sende sine barn på private skoler fordi de tror at det er bedre enn offentlig skole. De er villige til å betale en høy pris for det. Dette kan skape ulikhet på lang sikt fordi ikke alle foreldre har god nok økonomi til å sende sine barn på privatskole.

Regjeringen bør vurdere å forbedre kvaliteten på utdanningen i den offentlige skolen. Det bør ikke være mange elever i en klasse i offentlig skole. Dette vil bedre elevenes konsentrasjon til leksjonene. Elever på private skoler har klart høyere karakterer fordi de går i de minste klassene.

Det vil være bra for alle når kvaliteten på utdanningen er bedre i offentlig skole. Hvis det blir bedring, ønske ikke foreldrene lenger at deres barn skal gå i private skoler. Forskjellene mellom offentlige og private skoler bør bli mindre. Myndighetene bør ha kontroll over til både private og offentlige skolen slik at det er gode skoler til alle.

No comments:

Post a Comment