Robert Sanga

Robert Sanga

Wednesday, February 10, 2010

Å være utlending i Norge

Å være utlending i Norge
Av Robert Sanga
Datert: 25-01-2010

Samfunnet forandrer seg så raskt i dag. Det er på grunn av god transport og kommunikasjon. Mennesker kan reise helt rundt i verden på kort perioder. Jeg er en av flere tusen utlendinger i Norge.

Det er mange lovlige og ulovlige innvandere. De som kommer med gode bevise papirer har det godt enn som har ingen bevise. Det er fordi staten ikke kan gi tilbud for helse, utdanning og mange andre ting til ulovlig immigrert. Så det er ikke lett for dem som har ulovlig utlendere.

Flyktninger er ikke ulovlige immigranter så lenge deres søknad er akseptert. Men hvis ikke, kan staten kaste dem ut av landet. Det er forskjellige typer flyktninger som kommer til Norge. Norske gift med kvinner fra andre land og de kvinnene blir utlendinger i Norge. Men deres sønner og døtre født i Norge er ikke utlendinger men blir statsborgere her.

Det er veldig viktig for innvandere å lære norsk. Alle må kunne snakke norsk slik at vi kan forstå hverandre. Flere nordmenn kan snakke engelsk og andre språk. Men jeg tror at de liker norsk bedre enn andre språk. Staten bruker milliarder av kroner på tilbud for å lære norsk til utlendinger som bor her i landet.

Migranter kan bidra mye til samfunnet. Vanligvis, ser de etter mulighet for å jobbe. De gjør vanskelige jobben også så lenge de tjener penger. Jeg synes at det er viktig å ha mål i livet i andre land. Man må ikke bare tenke på seg selv. Jeg vet at mange som tjener god, hjelpe til familie og venner i hjemlandet.

No comments:

Post a Comment