Robert Sanga

Robert Sanga

Wednesday, February 10, 2010

Helse og Livsstil

Helse og Livsstil
Av Robert Sanga Hualngo
04/02/2010
Helse og livsstil er veldig viktig for alle mennesker. Ingen kan ha det godt uten dem. Å ha godt liv, må vi ta være på vår helse. Vi kan ha god helse når vi spise riktig mat.
Det er forskjellige typer mat vi kan kjøpe fra butikken. Mat butikker som Coop, Kiwi, Rema 1000 og Bunnpris er godkjent i landet. De har mat fra hele verden. Det er viktig å kjøpe riktig mat fra dem.

Hvis vi velger å spise fet mat som svine-fet hver dag, det blir problem for oss. Det er ikke bra å spise kyllingfilet og ris i hele tiden heller. Kroppen trenger vitaminer som vi kan få fra grønnsaker og frukt også. Det er lurt å endre mat som vi spiser om vinteren og sommeren.

Vi kan kjøpe øl og tobakk produkt i mat butikken. Men det er ikke nødvendig. Jeg synes at mange folk er avhengige av dem. Jeg vet ikke hvorfor man må bruke mye penger på det. Egentlig, det er ikke mat som vi kan kjøpe fra mat butikken. Det er dyrere enn mat og det gir ingen hjelp til kroppen. Jeg vet det er mange som misbruker dem har dårlig helse.

Daglige livsstil for barn, ungdom og voksne har forendret seg så raskt i dag. Små barn kan ikke lenge sitter i hjemme. Det er fordi foreldrene har ikke tid å passe på dem. De må jobbe og tjene penger. Så, det er mange barn i barnehagen i dag.

Det er lurt å trene for kroppen. Mange har ikke tid til det. Derfor har mange av dem helse problemer. Kroppen trenger å svette også. Vi kan gjør det på forskjellige måter i trennings sentre. Det vil hjelpe oss å ha riktig livsstil og friske tanker.
Derfor, vi kan leve sunt når vi spiser riktig mat og ta være på livet vårt.

No comments:

Post a Comment