Robert Sanga

Robert Sanga

Wednesday, February 10, 2010

Miljøvern

Miljøvern
Robert Sanga 
05-02-2010
Alle mektige politikere i hele verden snakker mye om miljøvern. Leder av Forente Nasjoner (FN) har organisert Klimamøte i København i fjor. De hadde en stor diskusjon om både miljø og klima. Det er viktig for alle.
Norge vil bruke flere millioner kroner på miljøvern. Statsminister Jens Stoltenberg skal forsette å jobbe hardt for det. Jeg hørte at staten ga ti millioner kroner til Brasil for å spare miljø.
Ingen land er kraftige enn annet på slik som i miljø. Det er fordi alle er avhengig av hver andre. Uten et sunt miljø kan vi ikke leve et liv. Boden trenger godt miljø for å dyrke mat. Alle må spise mat hver dag.
Klima katastrofer i Burma, Thai, Haiti, India og andre land har direkte effekt til andre land. Det er ikke mulig å kjøpe sine matvarer når det er en katastrofe. Det trenger hjelp i forskjellige måte.
Det er vanskelig å ha kontroll over natur katastrofer. Men mennesker kan spare naturen. Når vi gjør det, kan vi redusere katastrofene.
Det er lurt å være forsiktig med ild i skogen. Jeg er trist å høre om skog brannen i Sør Norge, California i USA og i Australia også. Jeg vet at trær er en viktig ressurs for miljøet.
Vi kan få frisk luft fra både skogen og havet. Vår daglige bruks-produtet som klær, møbler og bil kommer fra ressurser miljøet. Derfor, synes jeg at vi kan også spare miljø når vi sparer dem. All aktiv deltakelse er veldig viktig for miljøvern.

No comments:

Post a Comment