Robert Sanga

Robert Sanga

Wednesday, December 22, 2010

Skyfri Himmel - Bjørn Eidvåg

Av Robert Sanga


Om en glede dag under solskinns i himmel er et sentralt tema i denne sang. Motivet til sanger er å beskrive en ung jente som ønsker å ha en fin dag og være sammen med venner. Dette tema går igjen i ”Skyfri himmel” sang teksten.

Jenta vil gjerne smile og glede for en fredelig dag. Hun vil forsett ønsker å ha ”problemfri time i gode venners lag”. Men var det likesom en drøm fordi livet ikke er slik som hun ønsker seg. Hun forstår at det er ikke mulig å ha en drømme dag hele tiden. I livet er det vanskelige tider som alle må gjennomgå.

Det var ikke som det skulle være og bli for henne. Hun har ikke drøm om de dårlige tingene i livet. Hun drømte om å ha mange gode ting som hun aldri fikk. Hun tror at alt skal gå bra, men det bli aldri slik fordi det er mange sår og vanskeligheter i det daglige liv.

Derfor gjør dagen vondt og lyset heller er ikke noe å glede for henne. Det er mørkere tid og den tiden er ikke hyggelig for henne. Den tiden er ikke bra for hennes tenkende. Det er ikke kjekt heller. Det er trist å være i mørke tid, men hun kan ikke gjøre noe for det.

Det er tungt å ta tilbake en barndomstid. Hver gang prøvde hun var det mislykka forsøk og det blir bare mer forlatt! Dette er en kontrast fordi barndom drømmen og ting skjer i livet hennes er mot til hverandre. Hun drømte om mange bra tingene da hun var barn og vil veldig gjerne ta tilbake denne tiden. Men kontrast er at det er ikke mulig å gjør det nå.

Sangteksten har tre vers som handler og forteller om nevnte punkt om en unge jente. Versene er lette og enkle å forstå. Sangens vers og refreng hører sammen. Det er naturlig beskrivelser av situasjonen om som har en god drøm om fremtid. Jeg synes at alle vil gjerne glede seg selv i drømmene med god humor.

Song broa skiller seg ut i en fin måte. Det bryter med rimmønstre fra første og andre, tredje og fjerde i sangtekstene.

Sang tekstene var på dialekt og det er ikke så lett å forstå med en gang. Jeg måtte leser gjennom alle setninger å ha en god forståelse. Jeg tror at låter var skrevet på Sauda dialekt. Jeg er sikkert at noen fra nord Norge vil ha noen vanskeligheter å forstå mens det ikke kunne noen problemer for de som bor sør i landet.

No comments:

Post a Comment