Robert Sanga

Robert Sanga

Saturday, August 20, 2011

Eksternlogistikk

Av Robert Sanga


- Eksternlogistikk er transport og lagring av varer fra produksjonsbedrifter til annet sted. Det handler om behandling av både gods og varer fra bedriften til butikken. Dokumentasjon er en viktig del av eksternlogistikk.

Klargjøring for midlertidig lagring før videre behandling av varer er også en del av eksternlogistikk. For eksempel Coop Mega har en stor lager i Trondheim som butikken bruker å holde alle importert varer fra utland. Deretter blir varer videresend til forskjellige Coop Mega butikker både i Trøndelag og Møre og Romsdal områder.

Ferdig produkter er transportere fra produksjon firma til butikker slik at kunder kan handles. Eksternlogistikk kan være handling av vare fra bedrift til bedrift i nasjonale og internasjonale nivå. Eksport og import av varer er eksempel av eksternlogistikk.

Alle importer og eksport varer må ha en god dokumentasjon. Dokumentering, klassifisering og klargjøring av forsendelser er en viktig del av eksternlogistikk. Nesten ingen vare kan bli importert fra andre land uten dokumentasjon.

No comments:

Post a Comment