Robert Sanga

Robert Sanga

Wednesday, February 10, 2010

Alkohol og alkoholvaner

Alkohol og alkoholvaner
Av Robert Sanga
26-01-2010
Der er mange mennesker som har problemer med alkohol og alkoholvaner. Egentlig, alkohol er ikke et problem men hvis man drikker for mye det blir problemer. Jeg har hørt mye om vanskelige situasjoner alkoholikere har i deres daglig liv. Dette er fordi det er ikke så lett å kontrollere alkoholvaner.
Mennesker i hele verden bruker mer enn flere tusen milliarder kroner for å kjøpe alkohol hver dag. I gamle dager, folk produserte alkohol i hjemme og de kunne drikke bare når de selv lagde det. Det er ikke samme i moderne samfunn. Privat eller statlige bedrifter produserer alt for mye.
Det er lurt å tenke litt på hvordan vi bruker moderne teknologi. Bedriften kan produsere hva de vil som de trenger på kort tid. Alkohol er en av bedrift produktene som gir ikke så mye hjelp men problemer til vanlig menn og kvinner.
Noen stat i flere land prøver å kontrollere den produksjonen men det spiller ingen roller. Jeg synes at det er fordi bedriftene tjener mange penger. Så staten og private bedrifter kan ikke bare slutte produksjonen. Så lenge folk kan kjøpe alkohol ubegrenset fra monopol, vil problemer bare fortsette.
Jeg synes at det er staten som kunne forandre mer sterk loven for å selge alkohol til folk. Det er lurt å begrense hvor mange flasken og liter en kunde kan kjøpe i en gang eller innen 24 timer.
Det er mange som trenger hjelp for å slutte å drikke, men de kan ikke få hjelp. I Norge, jeg vet at staten prøver å gi hjelp til dem som trenger. Uansett det er vanskelig å gi hjelp til alle.

2 comments:

  1. Alkoholmisbruk førte til sosiale problemer, og i 1919 var det en folkeavstemning om hvorvidt man skulle forby salg av vin og bennevin i Norge. 62% stemte ja til et slikt forbud. Dette forbudet førte imidlertid til store vanskeligheter for fiskeeksporten. Spania, Frankrike, Portugal og Italia nektet å kjøpe fisk fra Norge så lenge Norge ikke kjøpte vin fra disse landene. Etter stor politisk strid ble forbudet opphevet, men folk skulle bare få kjøpe vin og brennevin gjennom et statlig vinmonopol. Fra 1922 har Vinmonopolet hatt enerett på salg av vin og brennevin. Alkoholspørsmålet ressurs: "Her på berget"

    ReplyDelete
  2. Jeg skal ta Norskprøve 3 muntlig test snart. Og det er en oppgave om alkohol og alkoholvaner. Tussen takk for din mening om det. Det hjelper meg mye. Li ---fra Kina.

    ReplyDelete